REPROfessionals in grootformaat tekenkamerautomatisering, (foto)grafische-, productie-, repro-, & signsystemen. | Snelle levering & installatie in heel Nederland en België.

Onderhoud & Reiniging van uw Colortrac scanner


Reiniging van de rubber rol bij SmartLF GX, CX, CI SC scanners
 

Bij de installatie en uitleg aan gebruikers vertellen we altijd heel duidelijk dat het enige onderhoud aan de Colortrac scanners het regelmatig reinigen van de rubber rollen is.

De rubber rol wordt door kleinere rolletjes (niet zichtbaar) aangestuurd. Bij het veelvuldig scannen kan de rubber rol vervuild worden door inkt- of tonerresten op de tekening of door stof in de ruimte waar de scanner geplaatst is. De kleinere transportrolletjes drukken het vuil 'vast' op de rubber rol. Dit vuil kan door de krachtige belichting van de LED's door uw tekening heen komen waardoor er grijze strepen op de scans zichtbaar worden.

Reinigingsmethode:

  • Zet de scanner eerst uit. De knop zit aan de rechter achterzijde van uw machine.
  • Druk de twee palletjes in die aan de onderzijde van de bovenklep geplaatst zijn om de bovenklep te openen. Na openen van de bovenklep ziet u de rubber rol.
  • In de bovenklep zijn ook de sensoren (scanners/camera's) aanwezig. Zorg dat u deze niet beschadigd.
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen die het oppervlak van de rubberen rol kan beschadigen. De rubberen rol heeft door een speciale behandeling een bepaalde 'stroefheid' verkregen om het papier te transporteren. Met aggresieve schoonmaak- of schuurmiddelen zal het oppervlak glad worden waardoor het papier vast kan lopen in de scanner.
  • Met een vochtige doek (niet nat!) kunt u voorzichtig het zichtbare oppervlak van de rol schoonwrijven. Voorzichtig kunt u de rol doordraaien om het volgende deel van de rubber rol te reinigen. Draai net zo lang aan de rubber rol totdat u het gehele oppervlak gereinigd hebt.
  • Bij hardnekkig vuil bij een SmartLF SC serie scanner adviseren wij een schoonmaakmiddel op basis van 99% Isopropyl Alcohol. Deze zijn in diverse webshops te bestellen, zelf compleet als wipe-doekjes, dus kant en klaar. Na het behandelen van het oppervlak wel zorgen dat er geen alcoholresten achterblijven op de rol. Door de reiniging met dit product wordt inkt, olie en vet van de rubber rol verwijderd zodat de flexibiliteit en de grip van de rollen verbeterd wordt en papier minder snel vastloopt. Dit product is te bestellen via onze webshop.
  • Na het reinigen met de Isoprpyl altijd de rollen nabehandelen met AF PCL100 platenclene rubber rol reiniger. Door de reiniging met dit product wordt flexibiliteit en de grip van de rollen verbeterd zodat het te scannen document minder snel vastloopt. Ook dit product is te bestellen via onze webshop.