REPROfessionals in grootformaat tekenkamerautomatisering, (foto)grafische-, productie-, repro-, & signsystemen. | Snelle levering & installatie in heel Nederland en België.

Warm lamineren

Een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van één of twee grote rollen lamineerfolie. De folie, welke wordt gebruikt, bevat door hitte activerende lijm aan een zijde, welke het hele product bedekt en verbindt aan het lamineer. Dit gebeurt wanneer het door de lamineermachine gaat. Een rol met folie is bevestigt aan de bovenkant van de machine, terwijl de tweede vanaf de onderkant zijn werk doet. Nadat het product is gelamineerd, moet er vaak nabewerking plaats vinden door met een scherp mes de folierollen door te snijden.Het ligt aan de type machine hoeveel rollers aanwezig zullen zijn, welke het geheel bij elkaar brengen. Deze geven ook de hitte af om de lijm te activeren tijdens het lamineerproces. Lamineerfolie gaat langs deze rollers wanneer het de lamineermachine binnenkomt.

Applicaties: Beeldafwerking, Signmaking, Floor graphics, Vehicle graphics, Raamapplicaties, Lichtbakken, Displays & presentatiesystemen.