REPROfessionals in grootformaat tekenkamerautomatisering, (foto)grafische-, productie-, repro-, & signsystemen. | Snelle levering & installatie in heel Nederland en België.

Marktintroductie Canon imagePROGRAF PRO-2000, PRO-4000, PRO-4000S, PRO-6000S

  • Geplaatst op
  • Door Canon Europe
  • 1
Marktintroductie Canon imagePROGRAF PRO-2000, PRO-4000, PRO-4000S, PRO-6000S

Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert een nieuwe serie imagePROGRAF PRO grootformaat inkjetprinters voor professioneel gebruik: de imagePROGRAF PRO-2000, imagePROGRAF PRO-4000, imagePROGRAF PRO-4000S en imagePROGRAF PRO-6000S.

De imagePROGRAF PRO-2000 en imagePROGRAF PRO-4000

De imagePROGRAF PRO-2000 en imagePROGRAF PRO-4000 zijn ontworpen voor professionele fotografen en producenten van artistieke creaties. De printers bieden een schitterende beeldkwaliteit. De imagePROGRAF PRO-4000S en imagePROGRAF PRO-6000S vormen voor hoogvolume print service providers een snel en betrouwbaar printsysteem. De grootformaat inkjetprinters zijn geschikt voor printproducties waarbij fotokwaliteit een vereiste is. Denk daarbij aan posters, banners en canvas.

 

Superieure beeldkwaliteit

De 12-kleuren PRO-2000 en PRO-4000 zorgen voor een perfecte reproductie van de helderheid en textuur van foto’s. Dankzij Canon’s unieke input-output-technologie en Chrystal-fidelity zien foto’s er geprint exact zo uit als toen de opnamen werden gemaakt. De PRO-2000 en PRO-4000 hebben een fraai - in zwart uitgevoerd - ontwerp met een rode bies, die verwijst naar de digitale EOS-camera’s van Canon. De printers zijn verkrijgbaar in twee afmetingen (24”en 44”). Om volledig aan te sluiten bij de eisen van de meest kritische fotograaf en grafisch kunstenaar, gebruiken de nieuwe printers de nieuw ontwikkelde LUCIA PRO-pigmentinkten en een transparante Chroma Optimiser inkt die de printprestaties op glanzend papier verbetert.

Mathew Faulkner, European Marketing Manager for Wide Format Group bij Canon Europe: “Bij Canon begrijpen we het belang dat professionele gebruikers hechten aan subtiele detailweergave en nauwkeurige kleurreproductie. Ook opnamen die met middenklasse camera’s zijn gemaakt, kunnen een hele hoge resolutie hebben. Met de mogelijkheden die de huidige programma’s voor beeldbewerking bieden, is een uiterst nauwkeurige en kleurconsistente output een vereiste. De krachtige technologie van de nieuwe PRO-2000 en PRO-4000 modellen garandeert een onvoorstelbaar hoge kwaliteit bij beeldreproductie. Met hun compacte afmetingen zijn deze printers ideaal voor op kantoor, in de studio of op een ontwerpafdeling.”

Optimale productiviteit in dynamische omgevingen


De imagePROGRAF PRO-4000S en imagePROGRAF PRO-6000S

De PRO-4000S en PRO-6000S zijn eveneens verkrijgbaar in twee afmetingen (44” en 60”) en hebben een ergonomisch, compact ontwerp dat ze ideaal maakt voor printactiviteiten in creatieve sectoren - zoals graphic arts, reclame en design - waar zowel tijd als ruimte een rol spelen. Met een krachtige L-COA PRO engine die moeiteloos een groot aantal hoge resolutie afbeeldingen en gegevensbestanden verwerkt, zijn de nieuwe modellen in staat om prints van posterkwaliteit te maken met tweemaal de snelheid van de huidige imagePROGRAF 8-kleurenmodellen. Volledige connectiviteit en Wi-Fi-functionaliteit garanderen een optimale productiviteit in dynamische omgevingen.

Mathew Faulkner: “Of het nu gaat om grafisch ondernemers, centrale repro’s bij retail organisaties of onderwijsinstellingen, de trend richting een hogere operationele efficiency is voor iedereen zichtbaar. Er is een groeiende vraag naar niet alleen een hoge beeldreproductie, maar ook naar gebruiksvriendelijkheid en een efficiënte verwerking van printmaterialen. Plus een hoge snelheid en ononderbroken printproductie voor hoogvolume oplagen. Al deze eisen samen vragen om een krachtige en betrouwbare grootformaat printer. De PRO-4000S en PRO-6000S garanderen snelheid, nauwkeurigheid en levensechte kleuren, daarmee zijn deze modellen inzetbaar in zowel print-for-pay als print-for-use omgevingen.”

De nieuwe modellen zijn uitgerust met Canon’s exclusieve ‘dual roll’-technologie voor een continue papieraanvoer en -opname van de prints, terwijl rechtstreeks printen vanaf een USB-geheugenstick een snelle en gemakkelijke printproductie mogelijk maakt. De imagePROGRAF PRO-serie is daarnaast verder verbeterd door toepassing van een nieuwe, uiterst precieze 1,28” brede printkop en van hoge capaciteit inkttanks voor snel en ononderbroken printen. De nieuwe imagePROGRAF PRO-serie is vanaf half 2016 in heel Europa verkrijgbaar zijn. Om de nieuwe imagePROGRAF PRO-modellen al eerder in actie te zien, bezoekt u Canon op FESPA Digital 2016 van 8 – 11 maart, stand F100-F120.

Reacties

  1. Frank Meijer Frank Meijer

    Fantastisch! Als de kwaliteit gelijk is aan de reeds bestaande PRO-1000 A2 fotoprinter, dan kan een fotograaf zich geen betere printer wensen. 100% kwaliteit!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.